RENTOUTTAVA MAKUUHUONEEN SISUSTUS

 

Nukumme ja haaveilemme sängyssä noin 24 vuotta elämästämme. Tämä on siis riittävä syy antaa makuuhuoneen kalusteille ja somisteille erityinen rooli. Tässä henkilökohtaisessa retriitissä haluat vähentää stressiä, ladata akkuja ja löytää rauhan. Millä huonekaluilla ja sisustusideoilla voit saavuttaa tämän? Olemme koonneet muutaman idean miellyttävään ja rentouttavaan tunnelmaan makuuhuoneessasi.

 

Makuuhuone vetäytymispaikkana

 

Makuuhuoneen tulisi olla hiljainen ja viihtyisä tila, joka kutsuu sinut unelmoimaan. Esimerkiksi valkoiseksi maalatut makuuhuoneen huonekalut luovat selkeän järjestyksen huoneeseen ja auttavat rentoutumaan. Ainutlaatuinen tunnelma luodaan yhdessä koriste-esineiden kanssa. Puiset huonekalut ovat ihanteellisia myös tyylikkääseen nukkumisympäristöön.

Makuuhuoneen perusvarustus koostuu yleensä sängystä ja vaatekaapista. Minimalistinen sisustus näyttää avoimelta ja harmooniselta. Yöpöytä on ihanteellinen, jotta lehdet, suosikkikirjat tai silmälasit ovat aina käden ulottuvilla. Työtä muistuttavat asiat tulisi kieltää makuuhuoneesta. Siksi pöytä-, tietokone- tai työasiakirjoja ei sallita makuuhuoneessa!

Makuuhuoneen koosta ja asumistilanteesta riippuen kalustusta voidaan lisätä tarpeen mukaan, vaikka irrallisella vaatekaapilla.

 

Valitse oikeanlainen sänky

 

Oman rentoutumiskeitaan luomiseen ja aamulla virkistyneenä heräämiseen tarvitaan luonnollisesti mukava sänky. On tärkeää, että sänky on jaettu patjaan ja sälepohjaan riittävän ilmanvaihdon varmistamiseksi. Luonnonmateriaalit ja massiivipuu sopivat hyvin uuteen sänkyyn. Klassisten verhoiltujen sänkyjen lisäksi joustinpatjat ovat myös hyvä valinta rennossa nukkumisympäristössä. Oikea sängyn paikka on myös ratkaiseva hyvien yöunien kannalta. Sängyn päätyosan tulee olla kiinteää seinää vasten eikä missään tapauksessa suoraan ikkunan alla. Mukavuuden lisäksi sängyn tulisi sopia muuhun makuuhuoneen sisustukseen, jotta sisustuksesta ei synny sekamelskaa.

 

Värien valinta makuuhuoneessa

 

Seinän väriä valittaessa valkoinen sopii hyvin, mutta hillityt ja vaaleat värit sopivat myös rentouttavaan tunnelmaan. Valkoiset huoneet näyttävät yleensä raikkailta ja rauhallisilta. Tapetin ollessa kyseessä värien ei tulisi olla liian voimakkaita tai kuvio ei saisi olla liian levoton. Asianmukainen valaistus on tärkeää myös rennolle mielialalle. Epäsuora valo on tässä erittäin hyödyllistä, koska se edistää rentouttavaa ilmapiiriä. Lisäksi vuodevaatteita hankittaessa on huolehdittava korkealaatuisten materiaalien käytöstä asianmukaisen mukavuuden varmistamiseksi yöllä. Hyviä valintoja ovat puuvilla, pellava tai silkk

Somistusideoita rentoon nukkumisympäristöön

 

Kuvat ja muut kodin tarvikkeet tekevät makuuhuoneesta houkuttelevamman, mutta niitä ei tule käyttää suurina määrinä. Unisieppari näyttää kauniilta ja voidaan ripustaa sängyn viereen. Hyvät unet tulevat verkon kautta, huonot unet siepataan. Lisäksi tyynyt ja kynttilät soveltuvat erittäin hyvin viihtyisän ilmapiirin luomiseen. Kasvit näyttävät paitsi kauniilta, myös parantavat sisäilman laatua. Jos tilaa on vähän, roikkuvat kasvit ovat hyviä katseenvangitsijoita. Onnistuneen korostuksen voi luoda ihanteellisesti myös tyylikkäällä päiväpeitteellä tai kauniilla villamatolla. Klassisen makuuhuoneen sisustuksen lisäksi voit laittaa lomakuvia makuuhuoneen seinille. Missäpä onkaan parempi rentoutua kuin omissa lomatunnelmissa!

 

Oikea nukkumisympäristö

 

Valo, ilmanlaatu, melu ja lämpötila voivat vaikuttaa voimakkaasti unen laatuun. Jotkut nukkuvat täysin pimeässä, toiset mieluummin näkevät tähdet tai kuutamon kaihtimien läpi. On osoitettu, että nukumme parhaiten yöllä täydellisessä pimeydessä. Pimennysverhot tai läpinäkymättömät verhot sopivat tähän täydellisesti. Elektroniikkalaitteita ei saisi olla makuuhuoneessa.

Viileä makuuhuone, jonka lämpötila on 16–17 astetta, edistää unta. Hyvän ilmanlaadun takaamiseksi on järkevää tuulettaa huone ennen nukkumaanmenoa. Jotkut ihmiset haluavat nukkua ikkuna auki, mutta asuinpaikasta riippuen ulkopuolinen melu voi vaikuttaa unen laatuun. On parempi sulkea ikkunat, jos makuuhuone on vilkkaille tielle tai junaradalle, jotta unesi ei häiriintyisi.

Viime kädessä kaikki nämä yllämainitut tekijät parantavat unen laatua, mutta yksi asia on erityisen tärkeä – se että tunnemme olomme mukavaksi makuuhuoneessa ja voimme ladata akkuja.