Korkealaatuiset sijauspatjat takaavat levollisen unen.

Sijauspatjat – Levolliseen nukkumiseen ja energian tankkaamiseen päivää varten tarvitaan oikea sänkyvarustus. Patjat poikkeavat toisistaan monin tavoin kuten piste-elastisuudessa, kovuudessa ja patjan ytimen materiaaleissa. Myös pohjaritilöissä (lamelleissa) on erilaisia malleja yksilöllisten tarpeiden mukaan.


KORKEALAATUINEN SÄNGYN POHJARITILÄ HUOLEHTII OIKEASTA NUKKUMISMUKAVUUDESTA

Levolliseen uneen ja voimien tankkaamiseen päivän varalle tarvitaan oikea sänkyvarustus. Nukkumismukavuuden perusta on pohjaritilä. Se tukee kehoa ja vähentää selkärankaan, raajoihin ja niskaan kohdistuvaa painetta. Jokaisella ihmisellä on erityiset mieltymyksensä, miten hän mieluiten nukkuu. Jos pidät parempana nukkumista pää kohotetussa asennossa, niin helpotat painetta niskassa ja saat tukea selkärangalle. Jos kärsit tilapäisistä tai jatkuvista kivuista jaloissa, voi olla hyödyllistä nostaa pohjaritilää jalkopäästä. Säädettävässä pohjaritilässä on se mahdollisuus, että voit spontaanisti päättää, missä makuuasennon haluat. Voit valita joko manuaalisesti tai sähköisesti säädettävän mallin.

MILLAINEN PATJA TAI SIJAUSPATJA SOPII SINULLE PARHAITEN?

Klassisilla joustinpatjoilla on se etu, että niissä on erityisen hyvä ilmanvaihto. Ne ovat tosin yläpinnaltaan viileämpiä kuin muut vaihtoehdot. Kylmävaahtopatjojen etuna on korkea piste-elastisuus. Ne tukevat kehoa oikeista paikoista ja ovat siksi optimaalisia keholle tai kulloisellekin makuuasennolle. 7-vyöhykkeiset kylmävaahtopatjat antavat vielä paremman tuen keholle. Kovuusaste on valittavissa painon mukaan. Valmistajasta riippuen kovuusasteita on useampia. Jotta patjan ominaisuudet saadaan optimaalisiksi, täytyy pohjaritilän olla laadukas. Huomioi pohjaritilää valitessasi mm. puulistojen (lamellien) määrä, koska se on yksi mittari selän tukemiseen. Säädettävä keskinauha samoinkuin muut säätömahdollisuudet sallivat sovittamisen painon mukaan tai optimaalisen kovuuden säädön. Pohjaritilän koko riippuu sängystä. Parivuoteissa on usein mahdollisuus valita kahden erillisen tai yhden yhtenäisen ritilän väliltä. Kahden pohjaritilän päälle voidaan asettaa joko kasi erillistä patjaa tai yksi yhtenäinen.