Ideoita ruokailutilaan

 

Ruokailutila on kulinaarinen ja seurallinen kohtaamispaikka

Olipa kyseessä erillinen ruokasali tai keittiö-olohuone – täällä perhe kokoontuu useita kertoja päivässä ja nauttii yhdessäolosta. Ruokailutila on keskeinen etenkin kylminä ja pimeinä vuodenaikoina. Useimmat ihmiset viettävät useita tunteja tässä yhteisessä tilassa iltaisin ja viikonloppuisin. Syömme herkullisesti, raportoimme päivän kokemuksista, nauramme, ratkaisemme ristisanatehtäviä ja paljon muuta. Mikä on tärkeää ruokasalin suunnittelussa? Luovuudella ei ole rajoja – se mitä haluat, on sallittua. Oletko vielä hieman hukassa ruokailutilan suunnittelussa? Anna meidän inspiroida sinua!

 

Suunnitteluvaihtoehtoja ruokailutilaan

Ruokailutilan pääroolissa on epäilemättä ruokapöytä. Kun valitset pöytää, sinun on ensin harkittava, kuinka paljon tilaa on käytettävissä. Siitä riippuu pöydän koko. Muodon, materiaalin ja muotoilun suhteen on valinnanvaraa. Olipa suorakulmainen, pyöreä, neliönmuotoinen, puuta, metallia tai lasia – sopiva vaihtoehto löytyy jokaiseen makuun. Valitse kalustuksesta riippuen maalaistyylinen, skandinaavinen tai yksinkertainen, moderni malli.

 

  • Pyöreä pöytä: seurallinen, kaikki istuvat samalla etäisyydellä toisistaan, vie enemmän tilaa kuin suorakulmainen pöytä
  • Suorakulmainen pöytä: käytännöllinen, tilaa on monille ihmisille, ajaton muoto, monipuoliset yhdistelmämahdollisuudet (tuolit, penkit)
  • Jatkettava pöytä: voidaan käyttää joustavasti, voidaan laajentaa tarpeen ja vieraiden lukumäärän mukaan

 

  • Istutko mukavasti?

Ruokapöydän lisäksi on oltava mukavat ja kauniit ruokailutilan tuolit. Voit joko valita yhdenmukaisen tuolisarjan tai yhdistää täysin erilaisia ​​tyylejä keskenään. Jotta kuitenkaan ei synny liikaa levottomuutta, yhdistä vain kaksi erilaista muotoa, materiaalia ja tyyliä. Mikä tärkeintä: tuolien on oltava mukavia! Silloin mikään ei pilaa viihtyisää illallisjuhlaa tai peli-iltaa. Tuoleista on lukemattomia versioita: käsinojallisia tai ilman, puusta, nahasta, kankaasta, rottingista tai muovista valmistettuja tuoleja. Esimerkiksi massiivipuinen tuoli yhdessä mukavan istuintyynyn kanssa luo mielikuvan romanttisesta maalaistalosta.

Vinkki ruokailutilaan: Kun valitset tuolia, ota huomioon ruokapöydän korkeus. Jotta sinulla olisi riittävästi liikkumisvapautta ja jalkatilaa istuessasi, tuolin ja pöydän välisen suhteen tulisi olla oikea.

 

  • Astioiden ja pöytäkoristeiden säilytystila

Oletko heikkona kauniisiin astioihin ja haluatko säilyttää ne ruokailutilassa? Sitten senkki tai vitriini on ihanteellinen ratkaisu. Voit säilyttää siellä lautasia, kulhoja, ruokailuvälineitä ja laseja säästäen tilaa ja suojaten niitä pölyltä. Lisäksi sinulla on aina käsillä kaikki tarvittava pöydän kattamiseen. Senkissä tai vitriinissä on myös tarpeeksi tilaa pöytäliinoille, lautasliinoille ja koristeille. Vitriinissä voit laittaa esiin arvokkaita keräilyesineitä tai suosikkiastioitasi.

 

  • Oikea valo

Voit käyttää erilaisia ​​valonlähteitä tunnelmallisen ja kodikkaan ilmapiirin luomiseen. Käytä aina lämmintä valoa, kun sisustat ruokailutilaasi. Himmennettävä valo on erittäin kätevä. Sen avulla voit säätää valon voimakkuutta kellonajan mukaan. Yhtenäisen kokonaiskuvan luomiseksi suositeltavaa on eri valonlähteiden yhdistelmä. Aseta esimerkiksi lattiavalaisin huoneen nurkkaan. Pienemmät valot sopivat senkkiin tai vitriiniin. Tyylikäs riippuvalaisin on ihanteellinen suoraan ruokapöydän yläpuolella. Romanttisella kynttiläillallisella se voi olla vain kynttilänvalo.

 

  • Näin viihdytään!

Erilaiset tekstiilit – matot, tyynyt, tekoturkikset – viimeistelevät hyvän olon ja tunnelman ja  kodikkaassa ilmapiirissä ilta kuluu nopeasti. Ruokapöydän alla olevan maton ansiosta ruokasali tai ruokailutila huokuu aivan erityistä viehätystä. Istuintyynyt takaavat myös istumismukavuuden. Astioiden ja ruokailuvälineiden lisäksi pöytäliina ja lautasliinat kuuluvat kauniisti katetulle pöydälle.

 

  • Henkilökohtainen kosketus

Somistukset täydentävät kokonaiskuvaa. Suosikkikukkasi ja ruukun lisäksi kodikkuutta luovat taulut, peilit tai erikoistapetit. Tällaisessa ympäristössä sekä sinä että vieraasi tunnette olonne täysin mukavaksi.